Draghi kan lyfta Wall Street

New York-börserna väntas inleda något högre på torsdagen efter att ECB-ordföranden Mario Draghi som så många gånger innan satt fart på terminerna.

USA-terminerna indikerade små uppgångar redan innan Draghis presskonferens efter det oförändrade penningpolitiska beskedet, men fick då en liten extra skjuts.

S&P 500-terminen var klockan 15.15 0,4 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,7 procent över.

Europabörserna trycktes upp ordentligt efter en oregelbunden inledning på torsdagen. Draghi sade att direktionen diskuterat en sänkt ränta och ECB kommer att utvärdera sitt pågående tillgångsköpsprogram i december och att de står redo att agera med alla instrument inom mandatet om det behövs för att upprätthålla prisstabiliteten.

Direktionen har uppmanat ECB-tjänstemännen att närmare undersöka olika verktyg. Centralbanken är öppen för en hel meny av åtgärder, enligt Draghi.

Även i USA är det högtryck i nyhetsflödet. Antalet nya arbetssökande i USA i förra veckan kom in på låga 259.000 och huspriserna i USA var upp med 0,3 procent i augusti enligt FHFA vilket var en något mindre ökning än väntat. Senare väntas bland annat statistik över försäljning av befintliga hus.

Men den rejäla strömmen med bolagsrapporter är förstås också i fokus. Efter gårdagens stängning presenterade American Express och Ebay sina delårsrapporter. American Express presenterade ett resultat på 1,24 dollar per aktie och intäkter på 8,2 miljarder dollar, vilket var lägre än marknadens förväntningar.

Ebay presenterade ett resultat på 0,43 dollar per aktie och intäkter på 2,1 miljarder dollar. American Express backar 3,6 procent i förhandeln och Ebay ökar 7,7 procent.

Nu innan öppningen redovisade verkstadsbolaget Stanley Black & Decker, +3,6 procent i förhandeln, ett bättre resultat i kvartalet än väntat och högre vinstprognoser för helåret. Eli Lilly klättrar 1,4 procent i förhandeln på exakt samma grunder.

Wabcos resultat kom in i linje men här sänktes prognosen. Caterpillar gjorde detsamma. Caterpillar backar 0,9 procent i förhandeln.

Parker Hannifin, -5,2 procent i förhandeln, kom in något bättre än väntat men meddelade en sänkt. Matkedjan McDonalds visade förbättrad försäljning för första gången på två år och ökar 7,9 procent i förhandeln.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco