Dragning uppåt väntas på börsen

Stockholmsbörsen ser ut att inleda tisdagens handel med en försiktig uppgång. Utvecklingen i handelssamtalen mellan USA och Kina har fortsatt att stå i fokus på omvärldens börser.
Dragning uppåt väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Vid klockan 8.30 indikerade terminerna på de ledande europeiska börserna uppgångar strax över nollstrecket. Handeln på IG-markets plattform pekade på en uppgång Stockholmsbörsens OMXS30-index kring 0,2 procent.

Handelsoptimism fik börserna i USA att stiga med stöd av teknikbolagen till nya rekordnivåer på måndagen. Under natten har Kinas vice premiärminister Liu He talat med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer samt finansministern Steven Mnuchin för att diskutera utestående handelsfrågor skrev Kinas handelsdepartement i ett pressmeddelande.

På tisdagsmorgonen steg de asiatiska börserna inledningsvis, men uppvisade måttliga indexrörelser under handelsdagens senare del. Detta trots beskedet om ytterligare samtal mellan Kina och USA, som saknade detaljer eller vidare information om hur mycket framsteg som gjorts i samtalen.

SKF kan ha gjort sig skyldiga till kartellbildning i Indien enligt en utredning av landets konkurrensmyndighet som Reuters tagit del av. Kartellen ska ha avsett prissättning. SKF har uppgett sig samarbeta med myndigheterna men bestrider att bolaget ska ha agerat felaktigt i frågan, enligt nyhetsbyrån. Bolaget har tidigare fått betala miljardbelopp för liknande förseelser till EU-kommissionen.

Atlas Copco, som håller kapitalmarknadsdag på tisdagen, meddelade inför denna att bolaget står fast vid budskapet från kvartalsrapporten för det tredje kvartalet – att kundefterfrågan på kort sikt kommer att vara något lägre än i det tredje kvartalet.

Styrelsen i Oscar Properties har, baserat på acceptansgraden av utbyteserbjudandet av bolagets preferensaktier som endast nått upp till omkring 50 procent, beslutat att frångå det tidigare villkoret om att minst 70 procent av preferensaktierna anmäls. Därmed genomförs utbyteserbjudandet trots att det tidigare villkoret inte uppfylls.

I fastighetssektorn har Nyfosa förvärvat fastigheter till ett totalt värde om 826 miljoner kronor till ett totalt värde om 826 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. Totalt har bolaget förvärvat åtta fastigheter i Järfälla, Malmö, Härnösand och Sundsvall.

Eltel, som säljer tekniska tjänster till ägare av infrastrukturnät, har tecknat ett treårigt ramavtal inom telekom med en finländsk teleoperatör som uppges vara värt omkring 25 miljoner euro, enligt ett pressmeddelande.

Bland morgonens rekommendationer har Morgan Stanley sänkt sin rekommendation för gruvbolaget Boliden till jämvikt från övervikt. Riktkursen är 240 kronor. Boliden stängde på kursen 261:05 kronor på måndagen.

Pareto Securities har sänkt sin riktkurs för Mentice till 90 kronor från 105 kronor med bibehållen köprekommendationen. Aktien stängde på 80:40 kronor på måndagen efter en nedgång på närmare 16 procent i spåren av en svag kvartalsrapport där bolaget även sade att årets tillväxtmål inte kommer att nås.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets