Efter kursraset – Nordea ser fortfarande ett tydligt värdecase i bostadsutvecklaren

Efter bostadsutvecklaren Bonavas delårsrapport för det fjärde kvartalet väljer Nordea att upprepa köp men sänker riktkursen till 120 kronor (130).

Banken konstaterar att det negativa går att finna i svaga marginaler i Norden och att den sänkta utdelningen inte är bra för sentimentet.

Men Nordea bedömer fortfarande att det finns ett tydligt värdecase i Bonava sett till den konservativa bokföringen av vinster och den större Tysklandsportföljen som borde lindra riskerna för ytterligare kostnader i Norden.

”Förbättrade starter i Sverige och Tyskland kombinerat med enkla kvartalsjämförelser borde motivera en återhämtning i aktien”, skriver Nordea.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.