Elekta minskar förlusten

Medicinteknikföretaget Elekta redovisar ett rörelseresultat på -34 miljoner kronor (-93) för räkenskapsårets första kvartal, under perioden maj till juli 2016.

Väntat var -193 miljoner kronor, enligt konsensus från Inquiry Financial. Spannet i förväntningarna låg mellan -551 och -19 miljoner kronor.

Bruttoorderingången ökade med 4 procent till 2.662 miljoner kronor (2.569), motsvarande en ökning om 4 procent beräknat på oförändrade valutakurser.

Det justerade ebita-resultatet var 166 miljoner kronor (68) jämfört med ett väntat värde på 80 miljoner kronor.

Under kvartalet redovisades engångsposter om -89 miljoner kronor (-30) jämfört med förväntningar på engångsposter om -145 miljoner kronor.

Rörelseresultatet uppgick till -34 miljoner kronor (-93). Förväntat rörelseresultat uppgick till -153 miljoner kronor.

Nettoresultatet blev -64 miljoner kronor (-129) eller -0,17 kronor per aktie (-0,34) efter full utspädning. Det väntade värdet låg på ett resultat efter skatt på -172 miljoner kronor med ett resultat per aktie på -0,45 kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 1.882 miljoner kronor (2.239). Förväntat enligt analytikerna var 2.034 miljoner kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.