Elekta ny sektorfavorit hos Swedbank

Swedbank tar in Elekta som ny favorit inom sektorn hälsovård.
Elekta

Det råder fortsatt en strukturellt gynnsam miljö för risktillgångar, skriver Swedbank i sin uppdatering av sina sektorfavoriter.

Inom respektive sektor förordas främst bolag som anses gynnas av en sekventiell återhämtning i ekonomin och ett successivt återöppnande av samhället.

Denna vecka lägger Swedbank till medicinteknikbolaget Elekta till sektorn hälsovård. Elekta är världens näst största aktör inom strålbehandlingslösningar för att bekämpa cancer och neurologiska sjukdomar och Swedbank skriver att det råder en stark underliggande efterfrågan för Elektas produkter.

En strukturellt ökad efterfrågan anses innebära att Elekta kommer att kunna leverera bra tillväxt och lönsamhet framöver. En ny nyckelproduktcykel anses också kunna bidra med god tillväxt i såväl försäljning som vinst de kommande åren. Även om pandemin utgör en osäkerhetsfaktor menar banken att utsikterna på lite längre sikt ser bättre ut än på länge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets