Enad Global 7 släpper prognos för Q3 och Q4

Spelutvecklingsbolaget Enad Global 7 uppdaterar det strategiska fokuset på ledningsnivå och offentliggör en indikativ prognos för Q3 och Q4 2021. Det framgår av två separata pressmeddelanden.
Enad Global 7 släpper prognos för Q3 och Q4 - Enad Global
.
Vad gäller det strategiska fokuset handlar det om att bolaget framåt ska nyttja ett mer decentraliserat tillvägagångssätt gentemot dotterbolagen. Det som blir i fokus för ledningen är att främja tillväxten i dotterbolagen, samt finansiell rapportering och förvärv.

”Rationalen för förändringen är att stödja fler entreprenörsinitiativ, högre vinstmarginaler och högre tillväxt både genom förvärv och genom att understödja investeringar i de enskilda dotterbolagen. Historiskt sett har detta varit en framgångsrik strategi för EG7 och att anta denna strategi mer aggressivt är vad styrelsen anser kommer att maximera aktieägarvärdets potential”, skriver bolaget.

Dessa förändringar uppges komma att medföra kortsiktiga kostnader på cirka 5 miljoner kronor under tredje kvartalet, men också innebära en kostnadsbesparing på cirka 10 miljoner kronor på årsbasis.

Bolaget offentliggör också en indikativ prognos över innevarande och kommande kvartal. I Q3 förväntas en nettoomsättning på 400-420 miljoner kronor och en ebitda på 85-100 miljoner kronor, och i Q4 en nettoomsättning på 450-500 miljoner kronor och en ebitda på 95-110 miljoner kronor. Offentliggörandet av prognosen uppges vara av engångskaraktär och syftar till att öka insikten på kort sikt efter den senaste tidens ledningsförändringar.

Enad Global 7 omsatte 384 miljoner kronor och gjorde en ebitda på 96,8 miljoner kronor under andra kvartalet i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.