Engelska Skolan ökade rörelseresultatet mer än väntat

Utbildningsbolaget Engelska Skolan redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och också bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Omsättningen steg 12,1 procent till 813,5 miljoner kronor (725,7). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 777.

Rörelseresultatet blev 86,2 miljoner kronor (50,3), väntat rörelseresultat var 83. Rörelsemarginalen var 10,6 procent (6,9).

Resultatet före skatt var 54,3 miljoner kronor (50,0).

Resultatet efter skatt blev 44,4 miljoner kronor (40,4), analytikerkonsensus 38.

Resultat per aktie hamnade på 1,11 kronor (1,01).

“Det högre resultatet beror framför allt på en bättre balans mellan skolpengsökningarna och kostnaderna för undervisningen i Sverige. Kommunernas alltmer utmanande ekonomi slår igenom på skolpengsökningarna 2020 som preliminärt i snitt ökar med drygt 2% jämfört med 3% för 2019.”, kommenterar vd Anna Sörelius Nordenborg.

Samtidigt utvecklades verksamheten i Spanien enligt bolagets plan i kvartalet, efter ett säsongsmässigt svagt första kvartal.

“Det pågår för närvarande en konsolidering på den spanska privatskolemarknaden och vi avser att vara fortsatt aktiva i denna. Vi utvärderar varje ny skola på enskild basis och ett absolut kriterium är att IES som ägare kan tillföra värde”, beskriver Nordenborg.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här