Enquest lyfter efter rapport

Oljebolaget Enquests resultat för det första halvåret var bättre än väntat för såväl produktion som för intäkter och resultat.

Det skriver Pareto Securities i en analysuppdatering.

“Totalt sett en positiv uppdatering från Enquest; bolaget är helt klart på rätt väg operativt”, skriver mäklarfirman.

Enquest producerade i genomsnitt 68.548 fat oljeekvivalenter per dag under det första halvåret, en ökning med 27 procent jämfört med samma period ett år tidigare, enligt torsdagsmorgonens resultatuppdatering. Bolaget upprepar sin prognos om en snittproduktion på 63.000-70.000 fat per dag under 2019.

Även skuldsättningen utvecklas åt rätt håll, menar Pareto.

“Nettoskulden minskades mer än väntat, till 1,64 miljarder dollar per den 30 juni, jämfört med vår förväntat om 1,76 miljarder”, skriver analytikern.

Avgörande faktor för kursutvecklingen framöver blir oljeprisets utveckling, konstaterar Pareto.

Enquest handlades vid 10-tiden på torsdagen till 2:36 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med cirka 5 procent för dagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.