EQT förvärvar life science-investeraren LSP för miljarder

Riskkapitalbolaget EQT förvärvar nederländska kollegan LSP som investerar i life science-sektorn. Den initiala köpeskillingen uppgår till 450 miljoner euro, motsvarande 4,4 miljarder kronor. Därtill kan EQT betala ytterligare 25 miljoner euro ifall vissa insamlingsmål blir uppfyllda på kort sikt, enligt ett pressmeddelande.
EQT:s VD Christian Sinding
EQT:s VD Christian Sinding. Foto: EQT
LSP har ett team på 34 personer och 2,2 miljarder euro under tillgångar. Bolaget väntas vara bidragande till EQT:s vinst under 2022.

Michael Bauer, partner på EQT, har till Bloomberg News sagt att LSP är ett viktigt strategiskt förvärv.

”Vår fokus hittills på hälsovården har varit på etablerade bolag. Denna affär möjliggör det för oss att investera i bolag i det tidigare stadiet – dessa bolag behöver ett annorlunda tillvägagångssätt när det kommer till att bedöma vetenskapliga risker”, sade Bauer.

Transaktionen förväntas stänga under första kvartalet 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.