EQT miljardköper fastighetsplattform

Riskkapitalbolaget EQT har förvärvat Idealista, en fastighetsplattform i Sydeuropa, till en köpeskilling om totalt 1,3 miljarder euro. Detta motsvarar cirka 13,5 miljarder kronor.
Christian Sinding, VD på EQT.
Christian Sinding, VD på EQT.
Idealista har ungefär 40 000 fastighetsmäklare och 38 miljoner unika besökare dagligen genom att erbjuda en marknadsplats för fastigheter.

EQT ämnar accelerera bolagets tillväxt och Idealista kommer kunna använda EQTs digitala expertis, globala närvaro och deras nätverk av rådgivare.

– EQT tror att Idealista har potentialen att växa i en accelererande takt […]. EQT kommer stödja fortsatt expansion inom Idealistas kärnmarknader och konsolidera deras ledarskapsroll i södra Europa, säger Carlos Santana som är ansvarig för EQT Private Equity i Spanien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco