EQTs planerade bussköp hotas

Riskkapitalbolaget EQTs planerade förvärv av amerikanska bussjättarna First Student och First Transit har stött på motstånd. Det säljande bolagets största ägare har hotat med rätten om inte affären senareläggs, rapporterar Financial Times.
EQT:s VD Christian Sinding
EQT:s VD Christian Sinding. Foto: EQT

Det var EQTs fond Infrastucture som i april meddelade att man avsåg att köpa First Student och First Transit för totalt 4,6 miljarder dollar. cirka 39 miljarder kronor. Säljare var brittiska First Group.

First Groups största ägare, amerikanska Coast Capital, motsätter sig dock affären och samlar stöd för att senarelägga affären med EQT. Under den utökade tidsfristen vill fondbolaget genomföra en oberoende värdering av transportenheterna, rapporterar Dagens industri.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.