Equinor flaggar för ökad produktionskapacitet för hela Johan Sverdrupfältet

Lundin Energy som har en licensandel i oljefältet Johan Sverdrup konstaterar idag att Equinor, som är operatör för Johan Sverdrup, nu förväntar sig en produktionskapacitet för hela fältet om 755 tusen fat olja per dag, brutto, när den andra fasen tagits i drift. Det framgår av ett pressmeddelande.
Johan Sverdrup-fältet.
Johan Sverdrup-fältet. Foto: TT
Equinor höll på tisdagen kapitalmarknadsdag där ny information förmedlades.

I tisdagens besked framgår det också att Johan Sverdrup fortsätter att överträffa förväntningarna då produktionskapaciteten för hela fältet har ökats till 755 miljoner fat olja per dag, från 720 miljoner fat olja per dag, när projektets andra fas tagits i drift. Ytterligare goda framsteg har gjorts i projektets andra fas.

Produktionsstarten för den andra fasen bibehålls till det fjärde kvartalet 2022 och kostnaderna om 41 miljarder norska, brutto är oförändrade jämfört med uppskattningen i planen för utbyggnad och drift. Break-even priset på olja för hela Johan Sverdrupfältet har sänkts från under 20 dollar per fat oljeekvivalent till 15 dollar per fat oljeekvivalent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.