Equinor lägger miljarder på nya brunnar vid Martin Linge

Norska Equinor kommer att behöva borra upp till tre nya brunnar vid Martin Linge-fältet vilket medför kostnader på cirka två miljarder norska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Equinor lägger miljarder på nya brunnar vid Martin Linge - anders-opedal-equinor-900
Anders Opedal. Foto: Equinor
Bakgrunden är att flera av de redan borrade brunnarna inte har de nödvändiga barriärerna. Detta innebär att bolaget måste borra nya brunnar för att kunna dra igång en säker produktion.

De brunnar som redan borrats kom att bli det under tiden som franska Total var operatör. Equinor tog över denna roll för två år sedan. Bolagets andel är på 70 procent av fältet, medan Petoro äger övriga 30 procent.

Problemen vid Martin Linge fick Equinor förra året att meddela att kostnaderna skulle uppgå till cirka 56 miljarder norska kronor, vilket var väl över planerade budgeten på 30 miljarder norska kronor.

Största ägare i Equinor är norska staten med 67 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets