Equinor: Misslyckade amerikanska investeringar skulle ha adresserats tidigare

Equinors misslyckade investeringar i amerikanska onshore-tillgångar under perioden 2008 till 2011 skulle ha adresserats tidigare och byggde på överdrivit optimistiska prisantaganden. Det säger Equinors VD Eldar Saetre i ett pressmeddelande.
Equinor: Misslyckade amerikanska investeringar skulle ha adresserats tidigare - equinor-eldar-saetre-900
Equinors vd Eldar Sætre. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Uttalandet sker mot bakgrund av en rapport från PwC som beskriver hur Equinor följde en tillväxtstrategi när man byggde upp den amerikanska onshore-verksamheten, vilket skedde på bekostnad av värde och kontroll.

Det har resulterat i stora finansiella förluster för Equinor i USA.

“Vi gjorde investeringar som inte var längre robusta när marknaden försämrades, och vi skulle ha sett kontrollproblemen inom onshore-verksamheten tidigare”, säger bolagschefen och fortsätter:

“Vårt jobb nu är att lära oss från detta, och att omvandla rekommendationer till konkreta handlingar för att säkerställa att vi inte upplever något liknande igen.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.