Equinor tilldelas största vindkraftsavtalet i USA offshore någonsin

Norska Equinor har vunnit ett vindkraftsavtal i USA offshore som beskrivs som det största någonsin. Det framgår av ett pressmeddelande.
Equinor tilldelas största vindkraftsavtalet i USA offshore någonsin - anders-opedal-equinor-900
Anders Opedal. Foto: Equinor
Avtalet avser inrättande av vindkraft vid Empire Wind 2 på 1 260 megawatt och vid Beacon Wind 1 på 1 230 megawatt. Vindparkerna finns utanför delstaten New Yorks kust.

”USA:s östkust är en av de mest attraktiva tillväxtmarknaderna för havsbaserad vind i världen. De framgångsrika anbuden för Empire Wind 2 och Beacon Wind 1 representerar en game changer för vår offshore-vindverksamhet i USA och understryker Equinors åtagande att vara ett ledande företag inom energiomvandlingen. Dessa projekt kommer också att skapa värde genom skalfördelar och stödja vår strategiska ambition att bli en stor global aktör inom havsbaserad vindkraft”, säger Equinors VD Anders Opedal.

Equinor har tidigare också fått i uppdrag att tillhandahålla 816 megawatt till New York. Inräknat för de två nya projekten kommer bolaget att tillhandahålla 3,3 gigawatt av energi till delstaten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.