Ericsson ändrar om i ledningen

Telekomleverantören Ericsson genomför förändringar i koncernstrukturen och ledningsgruppen för att genomföra sin tillväxtstrategi. Det framgår av ett pressmeddelande.
Ericsson
Foto: Mark Schiefelbein/TT
Ericsson inför det nya affärsområdet Business Area Cloud Software and Services som kombinerar affärsområdet Digital Services och affärsområdet Managed Services. Per Narvinger kommer att leda enheten och ingå i Ericssons ledningsgrupp.

Ett nytt affärsområde Enterprise Wireless Solutions, bestående av Cradlepoint och Dedicated Networks, skapas för att driva tillväxtplanen inom företagssektorn. George Mulhern utses till chef för enheten och kommer att ingå i Ericssons ledningsgrupp.

Vidare införs den nya koncernfunktion Global Operations. Moti Gyamlani kommer att leda enheten och ingå i Ericssons ledningsgrupp.

Arun Bansal, Jan Karlsson och Peter Laurin kommer att lämna ledningsgruppen. Den nya koncernstrukturen träder i kraft den 1 juni 2022.

– Efter att ha genomfört företagets vändning går Ericsson in i en ny tillväxtfas. Den förändrade koncernstrukturen som vi meddelar idag innebär spännande möjligheter för våra medarbetare, våra kunder och vår verksamhet och kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta växa vår kärnverksamhet inom mobil infrastruktur och dra nytta av den snabbt växande företagsmarknaden. Inom 2-3 år ska vi nå vårt långsiktiga mål att växa snabbare än marknaden samt en ebita-marginal (exklusive omstruktureringskostnader) på 15-18% för koncernen. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med den nya ledningsgruppen och hela Ericsson-teamet när vi påskyndar arbetet med att genomföra vår strategi, stärka vår företagskultur och fortsätta att växa företaget med stärkt lönsamhet, kommenterar vd Börje Ekholm.

Ericsson kommer med start i tredje kvartalet rapportera följande segment:
* Segment Networks (oförändrat)
* Segment Cloud Software and Services (motsvarande tidigare Digital Services och Managed Services)
* Segment Enterprise (Enterprise Wireless Solutions och Technologies & New Businesses). Vid slutförande av förvärvet kommer Vonage att bli ett separat affärsområde som ingår i detta segment.
* Segment Other (innehållande medieaffärsverksamhet och engångshändelser)

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets