Ericsson förvärvar amerikanska Cradlepoint för 1,1 miljarder dollar

Telekomjätten Ericsson uppger idag att de förvärvar amerikanska Cradlepoint, ett företag inom trådlösa Edge WAN-lösningar, för 1,1 miljarder dollar. Det motsvarar cirka 9,7 miljarder kronor.
Ericssons huvudkontor i Kista. Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT
Förvärvet beskrivs i ett pressmeddelande som centralt för Ericssons strategi att ta marknadsandelar inom företagssegmentet för 5G.

Förvärvet finansieras genom bolagets kassa och väntas slutföras under fjärde kvartalet i år antaget godkänd konkurrensprövning samt övriga villkors uppfyllelse.

Cradlepoints försäljning för 2019 var 1,2 miljarder kronor med en bruttomarginal på 61 procent. Ericssons rörelsemarginaler förväntas påverkas negativt med cirka 1 procent under 2021 och 2022. Hälften av det är relaterat till amortisering på immateriella tillgångar som är relaterade till förvärvet. Cradlepoint förväntas bidra till operativt kassaflöde med början 2022.

Ericsson uppger att de finansiella målen för koncernen för 2022 är oförändrade.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här