Ericsson och Samsung tecknar patentlicensavtal

Telekomleverantören Ericsson har nu tecknat ett globalt patentlicensavtal med Samsung som omfattar patent gällande all cellulär teknik. Korslicensavtalet omfattar försäljning av infrastruktur för mobila nät och mobiltelefoner från och med den 1 januari 2021, enligt ett pressmeddelande.
Ericsson
Foto: Mark Schiefelbein/TT
”Vi är mycket glada över att kunna teckna ett ömsesidigt fördelaktigt avtal med Samsung. Den här viktiga affären bekräftar värdet på vår patentportfölj och bekräftar vidare Ericssons åtagande att licensiera enligt FRAND-principer”, säger Christina Petersson, Chief Intellectual Property Officer på Ericsson.

I och med uppgörelsen avslutas de klagomål som lämnats in av båda företagen vid United States International Trade Commission (USITC) samt pågående rättegångar i flera länder.

De båda parterna håller detaljerna i avtalet hemliga.

Ericsson uppger att intäkter från IPR-licenser, inklusive det nya avtalet, under det andra kvartalet i år förväntas uppgå till mellan 2 och 2,5 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco