Erik Selin ökar i Hoist

Finansmannen och fastighetsinvesteraren Erik Selin har ökat till 5,6 procent av kapital och röster i kredithanteringsbolaget Hoist Finance.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Förra veckan blev det känt att Erik Selin gått in som ny storägare i Hoist. Efter det senaste köpet är Erik Selin den fjärde största ägaren i kredithanteringsbolaget.

Erik Selin är storägare i Balder med drygt 36 procent av aktierna, ett innehav värt cirka 22 miljarder kronor. Han äger även en större post i fastighetsbolaget Sagax.

Därutöver har han aktier i en lång rad Stockholmsnoterade bolag, däribland nischbankerna TF Bank, Resurs och Collector (där Balder är största ägare med 44 procent av aktierna) samt kredithanteraren Intrum.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.