EU-myndigheter varnar för investeringar i kryptotillgångar

De tre europeiska tillsynsmyndigheterna Europeiska bankbyrån (EBA), Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten (Eipoa) och Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (Esma) upprepar sina varningar för investeringar i kryptotillgångar, upplyser Finansinspektionen i ett pressmeddelande.
Kyptovalutan bitcoin
Varningen påminner konsumenter om att kryptotillgångar är riskabla och investeringar spekulativa, skriver den svenska myndigheten.

I rapporten lyfter tillsynsmyndigheterna även fram att merparten av kryptotillgångarna är oreglerade i EU, vilket innebär ett svagare konsumentskydd.

Finansinspektionen har själva varnat konsumenter för riskerna med handel av kryptotillgångar.

”Vi anser även att köp av finansiella instrument med kryptotillgångar som underliggande tillgång är olämplig för de flesta, om inte alla, konsumenter”, tillägger Finansinspektionen.

Den populära kryptovalutan bitcoin har, trots varningar från vissa håll, stigit 6% det senaste dygnet och handlas nära rekordnivån 60 000 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.