Evli Bank: Sälj gruvbolaget

Evli Bank återupptar sin bevakning av Endomines och sätter rekommendationen till sälj.

Guldbrytaren Endomines nuvarande värdering reflekterar inte den höga osäkerheten rörande bolagets produktion.

Det skriver Evli i den analys där bevakning av Endomines återupptas med rekommendationen sälj och riktkursen 4:40 kronor.

Analysen publiceras efter att Endomines i fredags meddelat att prognosen om en produktion på 5.000-8.000 uns guld under 2019 inte kommer att nås. Evli konstaterar att “upptrappningen av produktionen kommer att senareläggas ytterligare” och räknar nu med en produktion om 4.340 uns detta år. Analyshuset påpekar att “ingen ny guidning” avseende helårsproduktionen gavs från bolaget.

“Den senaste tidens guldprisuppgång är välkommen men har blåst upp värderingen”, fortsätter Evli som påpekar att Endomines brottats med förseningar och kostnadsökningar utan att produktionen ännu tagit fart.

Bolaget meddelade i fredags att driftsättningen av deras anrikningsverk “nu startat och produktionsökningen väntas ta ett par veckor till full kapacitet”. Bolaget utarbetar för närvarande en ny produktionsplan och bolaget avser att återkomma med mer information så snart denna är klar.

Endomines backar 7 procent till 5:40 kronor på måndagen men är upp 48 procent på en vecka.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här