Ework ökar omsättningen

Konsultmäklaren Ework redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en lägre vinst och lämnar utdelningen oförändrad.

“Vi stängde årets sista kvartal med fortsatt god tillväxt. Etableringen av vår digitala affär bidrog till att ytterligare stärka vår marknadsposition”, konstaterar vd Zoran Covic.

Orderingången landade på 6 267 miljoner kronor (5 776), en ökning med 8,5 procent mot föregående år.

Omsättningen steg 11,7 procent till 3 543 miljoner kronor (3 172).

Rörelseresultatet blev 32,1 miljoner kronor (38,9), med en rörelsemarginal på 0,9 procent (1,2). Det lägre resultatet beror främst på kostnader för satsningar på bolagets digitala plattform, vilket påverkat rörelseresultatet med -13 miljoner kronor (-3,0).

Under andra halvåret 2020 väntas dessa kostnader avta och bli lägre under helåret jämfört med 2019.

Resultatet före skatt var 28,3 miljoner kronor (37,1).

Resultatet efter skatt blev 21,7 miljoner kronor (29,8), en minskning med 27,2 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 1,26 kronor (1,73), vilket innebär en minskning med 27,2 procent mot föregående år.

Ework föreslår en oförändrad utdelning på 4,50 kronor per aktie.

“Vi håller fast vid vår grundstrategi att vara den bästa och effektivaste konsultleverantören. Efter
betydande investeringar i vår digitalisering har vi åstadkommit en förnyelse av Ework som nu börjar ge resultat. Jag ser därför positivt på våra förutsättningar för fortsatt tillväxt och en positiv resultatutveckling under 2020 och framåt”, uppger vd Zoran Covic.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här