Fauci: Mardrömmen är ännu inte över

Vita husets smittskyddsexpert Anthony Fauci har sagt att covid-19 har utvecklats till att bli hans ”värsta mardröm” och att den är ”ännu inte över”.
Fauci: Mardrömmen är ännu inte över - anthony-fauci-900
Faucis kommentar föll under den virtuella hälsokonferensen BIO Digital, rapporterar CNBC.

Under BIO-konferensen sade Fauci också att det värmer honom att se hur läkemedelsindustrin svarat på utmaningen kring covid-19. Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, fanns det mer än 124 vaccin under utveckling per den 2 juni.

”Det kommer att bli en vinnare inom vaccinområdet och vi kommer att behöva vaccinet för hela världen. Miljarder och miljarder av doser”, sade Fauci.

Samtidigt verkar viruset återigen ta fart i olika delar av USA. I Arizona har man för en andra gång aktiverat beredskapen för sjukhusen på ökade covid-19-fall. Detta kommer sedan delstaten för tre veckor sedan upphävt ”stanna hemma”-uppmaningen.

USA är överlägsen etta när det gäller antalet smittade och döda på grund av covid-19.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco