Finansdepartementet i USA vidtar extraordinära åtgärder efter deadline för skuldtaket löpt ut

USA:s finansdepartement ska vidta extraordinära åtgärder på grund av att kongressen missat deadlinen för att höja eller skjuta upp införandet av skuldtaket. Det skriver CNBC.
Janet Yellen
Finansminister Janet Yellen. Foto: Alex Wong/Getty Images
Finansdepartementet ska vidta åtgärder för att bevara likvida medel och undvika att överskrida den federala lånegränsen efter att en tvåårig uppskjutning av skuldtaket löpte ut i slutet av juli.

Dessa extraordinära åtgärder gör att finansdepartementet kan lösa in vissa investeringar i det federala pensionssystemet och stoppa nya investeringar för att generera medel utan att höja den totala skulden.

Ekonomer menar att de extraordinära åtgärderna kommer tillåta finansdepartementet att betala av regeringens räkningar utan att utfärda någon ny skuld i upp till tre månader. Det borde ge kongressen tillräckligt med tid till att höja eller suspendera skuldtaket.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco