Finnair ökade antalet passagerare

Finnair ökade antalet passagerare med 4,0 procent till 1,035 miljoner under februari, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten 11,3 procent.

Antalet passagerare i Asien minskade med 14,8 procent, men det vägdes upp av en ökning med 32,1 procent i Nordamerika och 8,9 procent i Europa. På hemmaplan i Finland var ökningen 4,9 procent.

Mäts trafiken i betalda passagerarkilometer, RPK, minskade flygbolaget med 1,7 procent under månaden. Månaden före var tillväxten 11,9 procent. I askien minskade RPK med 13,3 procent.

Kapaciteten, mätt som ASK, ökade med 2,9 procent under månaden. Månaden före var tillväxten 10,5 procent. I Asien sjönk ASK med 7,1 procent på grund av coronaviruset.

Bolaget uppger att skottdagen i år innebar ett tillskott på runt 3 procent när det gäller passagerartillväxten, ASK och RPK.

Kabinfaktorn uppgick till 76,1 procent under månaden. Månaden före var kabinfaktorn 78,0 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.