Fjärde AP-fondens vd lämnar

Fjärde AP-fonden tappar sin vd Mats Andersson efter snart tio år. Enligt ett pressmeddelande har han idag meddelat styrelsen att han lämnar sitt uppdrag.

– Jag har suttit på den här posten i tio år och vi har de senaste åren varit väldigt framgångsrika. Det känns därför som ett naturligt steg att lämna över stafettpinnen till en ny person, säger Mats Andersson till SvD Näringsliv.

I ett uttalande nämner Andersson att han bland annat fått ett erbjudande från Laszlo Szombatfalvy att arbeta mer aktivt med hans stiftelse Global Challenges Foundation.

”Mats Andersson har under sin tid mycket framgångsrikt lett arbetet i Fjärde AP-fonden och styrelsen beklagar att Mats nu väljer att lämna fonden”, säger Monica Caneman, ordförande för Fjärde AP-fonden i en kommentar.

Strax före pressmeddelandet gick ut från Fjärde AP-fonden skrev Dagens Industri, med hänvisning till källor, att Mats Andersson valt att avgå som vd. Orsaken uppgavs då vara Rikshemskandalen där han stöttat ledningen trots graverande uppgifter och kritik från den oberoende granskningsmannen.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.