Flera analyshus inleder bevakning av Volvo Cars – Kepler största optimisten

Flera analyshus har inlett bevakning av biltillverkaren Volvo Cars. Mest optimistiska är Kepler Cheuvreux som sätter en köprekommendation och högsta riktkursen på 90 kronor.
Volvo Cars
Foto: Volvo Cars
Kepler skriver att trots att aktien fått en bra start efter börsintroduktionen är Volvo Cars alltjämt en av de bästa aktörerna inom elbilar bland de äldre fordonstillverkarna. Detta motiverar enligt Kepler bland annat en premievärdering gentemot de tyska konkurrenterna.

I analysen uppges det också att elbilsbolaget Polestar, där Volvo Cars är stor delägare, kan låsa upp betydande värden baserat på investerarnas aptit på rena elbilar.

Förutom Kepler har Carnegie och HSBC inlett bevakning med en behåll-rekommendation medan Goldman Sachs, JP Morgan och Exane BNP Paribas ställer sig neutrala. Stifel är mest pessimistiska och säljstämplar Volvo Cars med lägsta riktkursen på 61 kronor.

I sin analys pekar Stifel på att Volvo Cars saknar samma skala som sina tyska konkurrenter och att volymmålet är för ambitiöst. Vidare uppges det att märket saknar priskraft och att den betydande premievärdering som bolaget dras med inte går att rättfärdiga.

Volvo Cars backar 0,8% till 74,90 kronor på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.