Flygtrafiken hos Swedavia minskade med 87% i januari

Trafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige uppgick i januari till 342 000 resenärer, vilket är en minskning med 87% från samma period året innan.
Avgångshallen på Arlanda flygplats.
Avgångshallen på Arlanda flygplats. Foto: Stina Stjernkvist / TT
”Januari är den elfte månaden i rad med en kraftigt negativ påverkan av pandemin på flygresandet, som fortfarande är på historiskt låga nivåer. Smittspridningen och reserestriktioner har återigen ökat både i Sverige och vår omvärld, vilket medför en ny nedåtgående trend för flygresandet i början av året”, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef.

Abrahamsson tillägger att efterfrågan väntas förbli kraftigt begränsad under de kommande månaderna. Avgörande för utvecklingen framåt blir vaccinationen.

Antalet utrikes- och inrikesresenärer var 222 000 respektive 120 000, vilket är en minskning med 88% och 86% för de två kategorierna.

Antalet resenärer vid Stockholm Arlanda Airport sjönk med 86% och vid Göteborg Landvetter med 89%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.