Före detta Getinge- och Saab-toppar föreslås till Trelleborgs styrelse

Valberedningen i verkstadsbolaget Trelleborg har beslutat föreslå årsstämman 2016 att välja Johan Malmquist, Gunilla Fransson och Susanne Pahlén Åklundh som nya ledamöter i styrelsen.

Vidare föreslår valberedningen omval av följande styrelseledamöter: Hans Biörck, Jan Carlson, Sören Mellstig, Peter Nilsson, Bo Risberg och Anne Mette Olesen. Som styrelsens ordförande föreslås omval av Sören Mellstig.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Claes Lindqvist, Heléne Vibbleus och Nina Udnes Tronstad står inte till förfogande för omval och lämnar därför styrelsen i och med årsstämman 2016.

Johan Malmquist har under många år varit verksam i Getinge, bland annat som dess vd och koncernchef under 18 år. Han är i dag rådgivare till Getinge och styrelseledamot i Mölnlycke Health Care, Elekta och Stiftelsen Chalmers Tekniska Högskola, skriver Trelleborg.

Gunilla Fransson har varit verksam inom Saab, senast som affärsområdeschef för Security and Defence Solutions. Hon har tidigare innehaft flera positioner inom Ericsson. I dag är Gunilla Fransson styrelseledamot i Net Insight, Permobil och Teleopti TEM.

Susanne Pahlén Åklundh är sedan många år verksam i Alfa Laval och är sedan 2009 direktör för dess Equipmentdivision. Susanne Pahlén Åklundh är också styrelseledamot i Definox, Alfdex och Nederman.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco