Försvarsministern: Bra förutsättningar för Gripen

Schweiz nej till köp av Jas Gripen skulle kunna innebära att notan för svenska skattebetalare höjs när det gäller köp av nya stridsflyg. Dock tycker försvarsminister Karin Enström (M) att förutsättningarna för Gripen ser bra ut, skriver SVT på söndagen.

”Det här är tråkigt. Vi har ju sett en möjlighet till ett framtida samarbete med Schweiz under lång tid framöver. Det skulle ha gett stora fördelar för både Sverige och Schweiz. Men vi måste ju respektera det schweiziska folkets val”, säger Karin Enström.

Hon får frågan om man är beredd att skjuta till mer pengar för att Sverige ska få nya plan om man inte hittar något annat land som vill köpa Gripen:

”Det är positivt att det finns andra länder som är intresserade av det framtida Gripensystemet. Vi måste nu titta på de nya förutsättningarna och hitta en väg framåt. Men vår ambition påverkas inte av det Schweiziska folkets val”, säger Enström.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.