Fortnox vd lämnar vid årsskiftet

Styrelsen i affärssystemsbolaget Fortnox och bolagets vd Nils Carlsson har "efter diskussioner gemensamt kommit överens om" att det förestående årsskiftet är en bra tidpunkt för vd-byte. Ny vd blir Tommy Eklund.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Tommy Eklund kommer närmast från en tjänst som vd för IST Group. Han har tidigare haft chefsbefattningar inom försvarsbolaget Saab.

“Först och främst vill jag tacka Nils Carlsson för hans insatser. Under hans tid som vd har Fortnox mer än fördubblats och haft en fantastisk tillväxt”, citeras Fortnox styrelseordförande Trond Dale.

“Fortnox är i en teknikintensiv fas med ökat fokus på digitalisering och automatisering, och det är därför glädjande att kunna presentera Tommy Eklund som ny vd. Jag är övertygad om att Tommy, med sin gedigna erfarenhet inom teknik- och mjukvaruområdet, framgångsrikt kommer att leda Fortnox till nästa nivå”, fortsätter han.

Från årsskiftet och fram tills Tommy Eklund tillträder kommer bolagets finanschef Roger Hartelius vara tillförordnad vd.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här