Fortsatt påverkan efter störningar i försörjningskedjan

Många bolag är fortsatt påverkade av störningar i försörjningskedjan. Det visar Riksbankens företagsundersökning, enligt ett pressmeddelande.
Bostadsbygge
Foto: Anders Wiklund /TT
Sedan i våras har konjunkturen fortsatt att stärkas för de svenska storföretagen till följd av stark inhemsk och global efterfrågan. Emellertid har stora störningar i produktion och leveranser lett till ökade kostnader vilket lett till att företag höjer priserna för att rädda marginalerna.

Störningarna uppges nu vara mer omfattande än under inledningen av pandemin och de väntas hålla i sig även under nästa år.

I undersökningen intervjuades 51 representanter från de största svenska företagen inom industri-, bygg-, handels- och delar av tjänstesektorerna. Intervjuerna utfördes mellan 21-29 september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets