Franskt vin hårt drabbat av frost och sjukdom

Franskt vin har inte varit så här drabbat av frost och sjukdom på årtionden, vilket har lett till att en volymreduktion om 29 procent är att vänta nu när skörden är i full gång. Det skriver Sky News.
Rött vin
Ett glas rödvin. Foto: Christine Olsson / TT

Den utbredda frosten sades ha varit särskilt skadlig för tidigt växande druvsorter som Chardonnay – som används vid framställning av bland annat Champagne.

Även mögelsvamp ska ha påverkat skörden negativt.

Skördeminskningen kommer ytterst opassande då producenter redan haft ett tufft år under pandemin efter att efterfrågan på viner minskat när restaurangnäringen drabbades hårt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.