Fyra köpråd från Aktiespararen

Organisationen Aktiespararnas tidning Aktiespararen rekommenderar köp av aktier i installationsföretaget Bravida, lastbilskoncernen Traton, vårdbolaget GHP och industrikoncernen Alfa Laval.

Det skriver tidningen i det senaste numret.

Känslorna för Feelgood är mindre varma och hälsovårdsbolaget ges en säljrekommendation. Samtidigt får bemanningsbolaget Veteranpoolen och fastighetsbolaget Klövern rådet att avvakta.

Tidningen konstaterat att det finns en konjunkturkänslighet mot byggkonjunkturen i Bravida, men att den stora andelen intäkter från eftermarknaden bidrar med stabilitet och högre marginaler jämfört med marginalerna vid nybyggnation. Rekommendationen blir därför köp och till en riktkurs på 98 kronor på ett års sikt.

Marknaden har varit skeptisk till Traton som nyligen noterades på Stockholmsbörsen, men ”Traton har så attraktiva nyckeltal att slutsatsen bli köp även om Volvo är vassare”, skriver tidningens analytiker som tycker att köp upp till 285 kronor kan vara en bra affär.

Vårdbolaget GHP har förvisso ett lågt börsvärde, en begränsad ägarkrets och en inte alltför bred följarskara, något som inte talar för aktien när investerarna är nervösa i ett skakigt börsklimat.

”Samtidigt måste den strukturerade tillväxtidén bedömas som tilltaladande i relation till värderingen”, skriver Aktiespararen med hänvisning till ett p/e-tal om cirka 20 gånger tidningens estimerade vints för helåret 2019.

Sommarens halvårsrapport från Alfa Laval togs inte emot väl av marknaden och aktien dök.

”Den ser ut att ha fått bottenkänning. Vi fiskar”, skriver tidningens analytiker som menar att om börsens nuvarande tråkiga humör vänder har aktien potential till 210 kronor men kan mycket väl gå till 250, även om det kan ta lite tid.

Feelgood, som levererar företagshälsovård, har låg organisk tillväxt och den ”realekonomiska svagheten”, kan komma att slå mot intäkter och resultat. Värderingen är inte ”uppseendeväckande dyr, men ”Feelgood både ser ut och luktar som en värdefälla”, skriver tidningen och rekommenderar sälj med en riktkurs på 2 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.