Getinge presenterar nya finansiella mål

Medicinteknikbolaget Getinge presenterar i samband med sin kapitalmarknadsdag i Stockholm nya finansiella mål samt ett omfattande förändringsprogram för ökad konkurrenskraft.

Programmet ska leda till väsentligt ökad kundanpassning, förbättrad kostnadseffektivitet och samtidigt stärka koncernens organiska tillväxt, uppger bolaget.

Sammantaget beräknas programmet ge en förbättring av EBITA-resultatet om 2,5-3 miljarder 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande inför kapitalmarknadsdagen som inleds klockan 12.30.

Getinges nya finansiella mål för koncernen gäller för perioden 2016-2019 och är relaterade till förändringsprogrammet och den utveckling Getinge kommer att genomgå de kommande tre till fyra åren.

De nya målen är samtliga exklusive förvärv och lyder en årlig organisk försäljningstillväxt om 2-4 procent, en årlig förbättring av EBITA-resultatet med över 10 procent, mer än 15 procent avkastning på eget kapital och en cash conversion på mer än 70 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets