Goupon stiger på Wall Street

På Wall-Street pekade pilarna nedåt under tisdagens inledande handel, färgade av negativa siffror från Europa och avvaktande investerare som blickar framåt mot en förhoppningsvis positiv inledning på rapportsäsongen som smygstartas senare idag med Alcoa.

Dow Jones Industrial Average var klockan 16.15 ned med 0,6 procent till 16.921. På den bredare marknaden var S&P 500 ned med 0,6 procent till 1.967 medan Nasdaq Composite sjönk med 1,0 procent till 4.406.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 5 punkter till 2,57 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk 4 punkter till 3,40 procent.

På makrofronten steg den amerikanska detaljhandelns omsättning med 6,0 procent under den femte veckan i juni jämfört med motsvarande vecka året innan, enligt Johnson Redbook index.

Under månaden var försäljningen upp med 3,8 procent i årstakt, i linje med branschens förväntningar för månaden som var en försäljningsökning på just 3,8 procent i årstakt.

Steg gjorde också amerikanska affärskedjors omsättningen, med 1,7 procent i jämförbara enheter under förra veckan, jämfört med veckan dessförinnan. Det är dock lägre än samma vecka föregående år, där försäljningen steg 3,3 procent.

På bolagsfronten är det lugnt med fokus vid Alcoa som inofficiellt inleder den amerikanska rapportsäsongen efter stängning idag. Alcoa steg 0,5 procent under tisdagens inledande handel.

Shires majoritetsägare har inlett samtal med Abbvie gällande försäljning av bolaget. Både Shire och Abbvie backade med 1,4 procent respektive 2,0 procent. Tidigare lades ett nytt högre bud av Abbvie om 51 miljarder dollar. Budet är 11 procent högre än dess tidigare bud.

Inom flygbranschen sjönk både Delta Airlines och Southwest Airlines med 4,8 procent respektive 4,3 procent.

B. Riley uppgraderade Groupon till köp från tidigare neutral och bolaget steg 2,7 procent på rekommendationen.

Imorgon presenterar Federal Reserve sitt protokoll från det senaste penningpolitiska mötet och en del oljestatistik släpps.

Avslutningsvis kommer även Wells Fargo släppa sin delårsrapport senare under veckan, därefter följer flera andra större företag så som Citigroup och Goldman Sachs nästa vecka.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här