Handelsbanken och Ericsson vinnare på börsen

Rapporterande storbolagen Ericsson och Handelsbanken leder utvecklingen på en munter börs. OMXS-index stiger 1,8 procent vid lunchtid.
Handelsbanken och Ericsson vinnare på börsen - omx-upp-700_binary_6954793.jpg

Efter gårdagens kraftiga ras på 2,6 procent, återhämtar sig Stockholmsbörsen under morgonens handel.

Uppgången leds av Ericsson och Handelsbanken som båda stiger kraftigt. Ericsson lyfter 6,5 procent medan Handelsbanken vars kreditförluster var lägre än väntat, stiger i sin tur 4,5 procent och drar med sig övriga storbanker som ska rapportera de närmaste veckorna.

Telia vars rapport inte riktigt prickade analytikernas förväntningar visar på en mera blygsam uppgång, plus 0,6 procent. Wallenbergsfärens maktbolag Investor meddelar i samband med sin rapport att man köpt på sig större ägarposter i såväl ABB som Ericsson.

Aktien lyfter 1,3 procent.

Utanför storbolagslistan klättrar Axfood 1,0 procent på morgonens rapport som i coronatider visar på en ökad omsättning.

Runtom i Europa är det också positiva tongångar. Frankfurtbörsen stiger bland annat 1,3 procent och Londonbörsens FTSE100-index är upp 1,7 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco