Handelsbanken: Två köpvärda aktier

Handelsbanken Capital Markets återupptar bevakning av en aktie med en köprekommentation och höjer rekommendationen för en annan aktie.

Handelsbanken Capital Markets analytiker återupptar bevakningen av servettillverkaren Duni med en köprekommendation.

Det framgår av ett analysbrev från banken på måndagen.

Efter kurssvaghet efter andra kvartalets delår räknar banken med att tredje kvartalet blir bättre.

Samtidigt är Duni marknadsledare, med 5 procents andel, på en fortsatt mycket fragmenterad marknad, något som ger ”stor potential för förvärvsdriven tillväxt, såväl i Europa som på tillväxtmarknaderna.”

Dunis p/e-talsvärdering på 2015 års estimat om 14,6 gånger är ”betydligt lägre” än för liknande Helsingforsnoterade bolaget Huhtamäki (på p/e 16,8), noterar Handelsbanken vidare.

Handelsbanken Capital Markets analytiker höjer även rekommendationen för Bilia till köp, från tidigare öka.

Det framgår av ett analysbrev från banken på måndagen.

”Vi förväntar att Bilia kommer att fortsätta uppvisa en hög vinsttillväxt då bolaget tar marknadsandelar på den nordiska marknaden för bilförsäljning och service. I Sverige (70 procent av försäljningen) accelererar bilförsäljningen ytterligare efter en stark inledning på året. Samtidigt växte den norska marknaden med nära 10 procent”, skriver Handelsbanken.

Vidare menar bankens analytiker att Bilias nyligen annonserade expansion in i den fragmenterade tyska marknaden innebär ”en spännande tillväxtpotential” och då i synnerhet mot bakgrund av att Bilias ”starka” balansräkning med nettokassa möjliggör såväl förvärvstillväxt som en hög direktavkastning (på 5 procent enligt Handelsbanken).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco