Handelsbankens favoritaktier för 2021

Handelsbanken har under sitt årliga seminarium ”Fireworks” låtit aktieanalytikerna presentera sina favoritaktier inför 2021. Åtta bolag togs upp med köpstämpel och Balder presenterades som ett ”säljcase”, skriver banken.
Aktier
Foto: Fredrik Sandberg/TT och Tobias Ohls
De köpstämplade bolagen är Veoneer, Epiroc, Tietoevry, Pandox, Arjo, Electrolux, Essity och Astra Zeneca. Nedanför följer en kortare beskrivning av varför analytikerna är positiva till dessa aktier.

Veoneer – eftersom bolaget är på väg in i en period av hög tvåsiffrig organisk tillväxt. Förlusten väntas bli halverad i år och nästa år kan man uppvisa en liten vinst samt positivt kassaflöde.

Epiroc – för att man befinner sig i en stark position för en positiv tillväxttrend inom gruvnäringen.

Tietoevry – bolaget är undervärderat sett till de programvaruvärden som finns inom Financial Services Solutions och Industry Software.

Pandox – för att den långsiktiga positiva synen är intakt. Förväntningarna är att det sker en snabb återhämtning under andra halvåret 2021.

Arjo – har goda möjligheter att nå sina målsättningar samt fortsätter att handlas till betydande rabatt gentemot sektorn.

Electrolux – bolaget ökade fokus på hållbarhet är en ”vinn-vinn-vinn”-situation för kunder, klimatet och bolaget. För bolaget eftersom de miljövänliga produkterna bär högre marginaler.

Essity – fokus på hygien aldrig varit mer relevant som idag. ”Nuvarande värdering är historiskt låg och speglar inte alls den strukturella långsiktiga potentialen via ökat fokus på personlig hygien”, skriver banken.

Astra Zeneca – analytikerna tror att bolaget blir ett av de snabbast växande inom sektorn fram till 2027. Viktiga tillväxtdrivare finns inom cancerområdet i Tagrisso och Iressa.

Balder får sälj för att bostadsexponeringen i Sverige uppgår bara till 13 procent av fastighetsvärdet. Resten är i Finland och Danmark där regleringar saknas.

”Det kan medföra att bolaget riskerar högre vakanser och lägre hyror. Vi menar att nuvarande aktiekurs speglar en för hög värdering av den svenska bostadsexponeringen. Dessutom menar vi att de tillväxtutsikter som finns för Balder är begränsade till den grad att det inte motiverar den nuvarande premiumvärderingen”, skriver banken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.