Handelsoptimism väntas ge plusöppning på börsen

Optimism kring handelssamtalen mellan USA och Kina väntas ge stöd åt måndagens börser och Stockholmsbörsen väntas öppna på plus.
Handelsoptimism väntas ge plusöppning på börsen - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Enligt uppgifter i helgen försöker Kina sluta gapet i handelssamtalen med USA genom att lova att ta allvarligare på brotten mot immateriella rättigheter.

Vidare skriver det kinesiska kommunistpartiets engelskspråkiga tidning Global Times, som refereras av Bloomberg News, att Kina och USA är ”mycket nära att ”Fas 1”-avtal enligt experter nära den kinesiska regeringen.

I fredags sade USA:s president Donald Trump att det finns ”mycket goda chanser” för ett handelsavtal.

Asiatiska börser har stigit på måndagen på handelsoptimism och även USA-börserna stängde på plus i fredags.

Vid 8.30-tiden pekade terminerna för tyska DAX- och franska CAC 40-index uppåt med 0,6 respektive 0,5 procent. IG:s förhandel indikerade samtidigt en uppgång med 0,5 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index. De amerikanska börsterminerna låg också på plus på morgonen, svensk tid.

Bland morgonens nyheter finns att Husqvarna lanserar ytterligare sparåtgärder som väntas ge årliga besparingar på 150 miljoner kronor, varav majoriteten realiseras 2020 och resten 2021. Omstruktureringskostnaderna för åtgärderna beräknas uppgå till cirka 200 miljoner kronor och belasta Husqvarnas resultat i fjärde kvartalet 2019.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties betalade inte in 592 miljoner kronor till Stockholms stad i fredags för att få påbörja prestigeprojektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. Nu riskerar avtalet att hävas, skriver flera media.

Det First North-listade oljebolaget Maha Energy visade ökade intäkter och förbättrat resultat för tredje kvartalet. För två veckor sedan sänkte Maha sin produktionsprognos för helåret 2019, för andra gången i år.

Fastighetsbolaget Trianon planerar listbyte från First North till Stockholmsbörsens huvudmarknad inom sex till tolv månader.

Rekommendationer:

* Millicom-aktien bör kunna klättra 40 procent från dagens nedtryckta nivåer bedömer DI och rekommenderar köp.

* Börsveckan gör i senaste numret en djupdykning i IT-konsulterna och sätter köpråd på Prevas, Tieto, Ework, Softronic och Proact.

* Redeye inleder bevakning av medicinteknikbolaget Irras med ett riktvärde i basscenariot på 36 kronor per aktie med en tidshorisont på sex till tolv månader. Riktvärdet motsvarar en kurspotential på nästan 70 procent.

Makroagendan:

* Tyskland: IFO-index november kl 10.00

* AF: veckostatistik kl 10.45

* FED: Dallas Fed index november kl 16.30

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets