Här är dagens rapportvinnare

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel med ganska små indexrörelser. I enskilda aktier syntes mer markanta rörelser, varav en del i spåren av morgonens olika rapportbesked.

Vid 9.40-tiden var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 0,2 procent till nivån 1.790. Då hade aktier för 2,6 miljarder kronor bytt ägare på Stockholmsbörsen. Ute i Europa låg de ledande börserna också på lätt plus procent i inledningen.

Teleoperatören Telia steg drygt 2 procent i inledningen. Utfallet fjärde kvartalet fick i tidiga kommentarer analytikerberöm medan synen verkar vara mer blandad på teleoperatörens prognoser för 2020. Deutsche Bank pekar bland annat på att det inför rapporten funnits en viss rädsla att Telia skulle sänka utdelningen, farhågor som kom på skam i och med höjningen från 2:36 till 2:45 kronor per aktie.

Den norska sektorkollegan Telenor steg 3 procent i Oslo efter sin rapport på onsdagsmorgonen.

Billerud Korsnäs sköt i höjden efter sin rapport, aktien var upp 9,5 procent. Rörelseresultatet bommade förväntningarna men förpackningstillverkaren slog till med en extrautdelning.

Även Cloettas rapportbesked föll börsaktörerna på läppen och aktien klättrade över 8 procent. Konfektyr- och snacksbolagets underliggande resultat var 10 procent bättre än väntat. Av rapporten framkom bland annat att Cloetta siktar på att med prishöjningar vända den förlustbringande svenska lösviktsgodisaffären till slutet av 2020.

Ännu en storbank har nu lättat på förlåten, SEB med sina rapportsiffror på onsdagsmorgonen. Börsreaktionen blev lite blek, aktien var upp 0,3 procent. SEB:s rörelseresultat var 11 procent högre än snittprognosen i Infronts analytikersammanställning. De viktiga intäktsraderna räntenetto och provisionsnetto låg något över förväntan. Sektorkollegan Swedbank, som gick starkt dagen före i spåren av sin rapport, var något ned på onsdagsförmiddagen och SHB och Nordea handlades lite under oförändrade nivåer.

Bland förlorarna inom storbolagsindex fanns SSAB, som backade 1 procent efter att slutligen ha stängt uppåt dagen före då stålbolaget lade fram sina kvartalssiffror. Atlas Copco, som föll på sina rapportsiffror på tisdagen, fortsatte något ned.

Medicinteknikbolaget Arjo backade i stället 2 procent. Nordea Markets har sänkt sin rekommendation för Arjo till behåll från köp. Nedgraderingen speglar aktiens starka utveckling, under den senaste tolvmånadersperioden en uppgång med 49 procent före onsdagens kurspress.

Mjukvarubolaget Micro Systemation var ned 21 procent efter att ha redovisat en minskning av resultat efter skatt till 1,3 miljoner kronor i fjärde kvartalet (7,5). I lokal valuta minskade omsättningen med 8 procent under kvartalet.

Eniro tillhörde också förlorarna. Styrelsen i sök- och annonsbolaget har tagit fram ett förslag för ny rekapitalisering där preferensaktier kommer att utgöra 90,5 procent av alla aktier och röster i bolaget.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.