H&M rusar tvåsiffrigt efter att ha vänt till vinst

Klädjätten H&M rusar med drygt 10 procent till cirka 157 kronor i den inledande handeln på tisdagen. Under morgonen har bolaget släppt försäljningssiffror för det tredje kvartalet och presenterat preliminära resultatsiffror.
H&M rusar tvåsiffrigt efter att ha vänt till vinst - HM-affarsvarlden-700_binary_6892159.png
Omsättningen sjönk ungefär som förväntat men H&M har vänt till en vinst på cirka två miljarder kronor före skatt i det tredje kvartalet. Det följer på en förlust med cirka 6,5 miljarder under räkenskapsårets andra kvartal och det är klart högre än väntade 396 miljoner.

Det som har gjort att modejätten snabbt kunnat vända till vinst är att återhämtningen gått bättre tack vare uppskattade kollektioner och att kraftfulla åtgärder vidtagits. Dessutom har bolaget haft mer fullprisförsäljning samtidigt som man fört en stark kostnadskontroll.
H&M släpper sin fullständiga rapport för det tredje kvartalet den 1 oktober klockan 08.00.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco