H&M stoppade på flera e-handelsplattformar och appar i Kina

Klädjätten H&M har tagits ned på vissa kinesiska e-handelsplattformar och appar efter att ett tidigare uttalande om tvångsarbete i provinsen Xinjiang stött på stor kritik hos kommunistpartiets ungdomsorgan. Det rapporterar Techcrunch.
H&M stoppade på flera e-handelsplattformar och appar i Kina - hm-new-york-900
Foto: Mark Lennihan
Finwire rapporterade under gårdagen att H&M just nu kritiseras på sociala medier i Kina. H&M uppgav förra året att man är väldigt oroade över rapporterna om tvångsarbete i Xinjiang och sade att de inte sourcar varor därifrån.

Detta fångades upp av bland annat ungdomspartiet till kommunistpartiet som gick till attack med att hävda att H&M sprider rykten om människorättssituationen i Xinjiang. Efter detta har H&M:s produkter blivit oåtkomliga på vissa stora e-handelsplattformar som Alibabas Taobao, JD.com och Pinduoduo, skriver Techcrunch.

H&M har tagit ned det tidigare uttalandet om Xinjiang-situationen på sin hemsida.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.