Hoist redovisar rejält vinsttapp

Kredithanteringsbolaget Hoist redovisar ökande intäkter under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet minskade jämfört med samma period året innan.

De totala intäkterna uppgick till 768 miljoner kronor (766).

Räntenettot uppgick till 713 miljoner kronor (655).

Rörelseresultatet blev 117 miljoner kronor (162).

Nettoresultatet blev 111 miljoner kronor (165).

Resultatet per aktie blev 1,07 kronor (1,59).

Bolaget föreslår liksom året innan ingen utdelning.

K/I-talet var 82 procent i det fjärde kvartalet jämfört med 80 procent året innan.

I rapporten skriver bolaget att det varit fortsatt tillväxt på prioriterade marknader under året samtidigt som fokus legat på kostnaderna.

“Stora ansträngningar har gjorts för att bli mer resurseffektiva. Vi har stängt vårt kontor i Bayonne, outsourcat vår IT service och växlat upp Shared Service Centre i Wroclaw. De positiva effekterna av dessa handlingar syns inte nämnvärt under årets resultat, men kommer att ha en stark inverkan framåt”, skriver vd Klaus-Anders Nysteen.

Bolaget är fortsatt hängivet att nå ett K/I-tal på 65, uppges det.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här