Holdingbolag köper Portugal Telecom för 69 miljarder

Det Luxemburgsbaserade holdingbolaget Altice har nått en överenskommelse att köpa Portugal Telecom, PT, av det brasilianska bolaget Oi för 7,4 miljarder euro, motsvarande nära 69 miljarder kronor.

Det meddelar Financial Times.

Altice bekräftade under söndagen sin exklusiva förhandling av ett bindande och fullt finansierat erbjudande, där 500 miljoner euro ska gå till att generera framtida vinster i PT.

Telekombolaget Altice, som grundades av miljardären Patrick Drahi, vann förhandlingarna mot rivalerna, investmentbolagen Apax och Bain, som tillsammans med portugisiska konglomeratet Semapa erbjöd över 7 miljarder euro för PT.

Förra veckan meddelades det också att Altice skulle forma en strategisk allians med det portugisiska postverket CTT, om köpet för Portugal Telecom skulle gå igenom.

I dagsläget äger Altice även de privata kabelföretagen Cabovisao och Oni, vilket kan ge möjligheter för en konsolidering i portugisiska marknaden med även PT i portföljen.

Köpet är ytterligare en indikation på Altices intresse att expandera på den europeiska telekommarknaden. Tidigare i våras köptes den franska mediekoncernen Vivendis mobiloperatör SFR av Altice och Numericables för 17 miljarder euro.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.