Holmen ser över värderingen av skogen

Holmen redovisar ett rörelseresultat på 574 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019, framgår det av halvårsrapporten.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett rörelseresultat på 580 miljoner kronor, enligt Infront Datas sammanställning av tre analytikers prognoser.

Rörelsemarginalen uppgick till 13,2 procent. Väntat var en marginal på 13,3 procent.

Försäljningen uppgick till 4.361 miljoner kronor för perioden. Här låg Infront Datas konsensusprognos på 4.369 miljoner kronor.

 Med anledning av de större skogstransaktioner som gjorts under året kommer Holmen ”under hösten se över antagandena i vår värdering av skog enligt redovisningsprincipen IAS41”.

Det skriver bolagets vd Henrik Sjölund i rapporten för det andra kvartalet.

Holmens ”biologiska tillgångar” var värda totalt 18,7 miljarder kronor vid halvårsskiftet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.