Humana i linje med förväntningarna

Omsorgsbolaget Humana redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Rörelseresultatet var bättre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten på sista raden.
Humana i linje med förväntningarna - humana-ekbacken-700_binary_6836810.jpg

Omsättningen uppgick till 1 708 miljoner kronor (1 648), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 1 703.

Rörelseresultatet blev 77 miljoner kronor (81), väntat rörelseresultat var 75. Rörelsemarginalen var 4,5 procent (4,9). 

Resultatet före skatt var 56 miljoner kronor (58), analytikerkonsensus 62. 

Resultatet efter skatt blev 44 miljoner kronor (45), analytikerkonsensus 48. 

Resultat per aktie hamnade på 0,83 kronor (0,85). 

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 33 miljoner kronor (-32).

“Det har varit en intensiv start på 2019 för Humana. Årets första kvartal präglades inte minst av olika tillväxtinitiativ. Genom förvärvet av finländska Coronaria Hoiva har vi blivit en komplett omsorgsaktör även i Finland och vi har under inledningen av året också slutit andra viktiga kontrakt för framtiden. Tre av fyra affärsområden – Personlig Assistans, Äldreomsorg och Övriga Norden – rapporterade goda resultat; stabil eller stark organisk tillväxt och ökade rörelsemarginaler. Inom Individ & Familj förstärktes dock den negativa utvecklingen vi såg i fjärde kvartalet i fjol under första kvartalet i år, där vi inledningsvis i kvartalet upplevde en mycket låg efterfrågan”, säger Humanas vd Rasmus Nerman i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.