ING: ECB-protokollet kan summeras med ordet osäkerhet

ECB presenterade i dag protokollet från det penningpolitiska mötet i förra månaden. På mötet diskuterade ledamöterna flexibiliteten i obligationsköpen som banken gör för att stärka den kollapsade ekonomin.
ECB
Foto: Michael Probst/TT
Protokollet kan enligt banken ING sammanfattas med ett ord – osäkerhet. Osäkerhet kring de ekonomiska utsikterna och pandemin håller centralbanken i hög beredskap, skriver ING i en kommentar.

ECB lämnade på mötet styrräntan oförändrad och gav en något mer positiv bild kring utsikterna, men också att ECB är fortsatt beredd att använda all sin arsenal för att stimulera ekonomin.

Protokollet antyder att vissa av ledamöterna inte är så sugna på att utöka PEPP-programmet som uppgår till 1,35 miljarder euro.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.