Inga bonusar till Swedbanks chefer

Swedbank kommer inte att betala ut bonusar till 170 av sina toppchefer efter ett beslut från styrelsen, rapporterar Bloomberg News.
Inga bonusar till Swedbanks chefer - swedbank-700_binary_6968364.jpg

Bakgrunden är penningtvättskrisen som skadat förtroendet för banken. Med åtgärden vill styrelsen visa att alla chefer delar ansvar kring regelefterlevnaden, uppger en talesperson.

Swedbanks aktie tappade nästan en tredjedel av sitt värde på bara några veckor efter penningtvättsavslöjandena i Uppdrag granskning förra året. Det misstänkts att den estniska filialen slussat 155 miljarder dollar i svarta pengar till väst.

Sedan dess har Swedbank gjort en ny omstart med bland annat Göran Persson som ny styrelseordförande och Jens Henriksson i vd-rollen. Mycket resurser har lagts på regelefterlevnad och konton har frusits för personer som inte kunnat förklara sina finansiella transaktioner, uppgav Henriksson i samband med senaste rapporten i slutet av januari.

Henriksson själv omfattas inte av bonusstoppet då hans anställningskontrakt saknar rörlig kompensation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.