Intakta förväntningar på inflationen

Inflationsförväntningarna på ett, två och fem års sikt är oförändrade jämfört med i juni.

Det visar analysföretaget TNS Sifo Prosperas senaste enkät bland inköpschefer, aktörer på penningmarknaden och representanter för arbetsgivare och fackförbund.

De tillfrågade räknar med en inflation på 1,8 procent på ett års sikt, 1,8 procent på två års sikt och 1,9 procent på fem års sikt.

Förväntningarna på reporäntans nivå sjunker dock något.

Riksbankens reporänta väntas i genomsnitt ligga på _0,3 procent om tre månader, _0,1 procent om tolv månader, 0 procent om 24 månader och 0,9 procent om 60 månader.

I juni trodde aktörerna att räntan skulle ligga på _1,3 procent om tre månader, 0 procent om 12 månader, 0,2 procent om 24 månader och 1,3 procent om 60 månader.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.